Over ons

Home > over ons

De meeste schuursponsjes zijn gemaakt van plastic en ook nog eens verpakt in plastic. Deze sponsjes laten microplastics los en zo draag je met elke afwasbeurt of huishoudelijk klusje bij aan de plasticsoep. Natuurlijke sponsjes zijn echter zo duur, dat het voor de meeste mensen niet logisch is om over te stappen op een niet-plastic sponsje. Wij willen hierin verandering brengen met de NO Plastic-spons, de NOPspons.

onze zoektocht

Vanaf het moment dat we ons ervan bewust werden dat het geelgroene sponsje dat wij overal in het huishouden gebruikten, heel slecht is voor de planeet, begon onze zoektocht naar een alternatief. De sponsjes die we uitprobeerden vonden we te duur, te stug, vielen snel uit elkaar of bevatten alsnog chemicaliën of plastic – ook de producten die als ‘groen’ te boek staan. Kortom, ecosponsjes zijn vaak niet zo duurzaam als ze eruitzien, maar wel duur.

Het sponsje waar wij weg van zijn, is gemaakt van luffa. Luffa is een vrucht van een courgetteachtige plant. Als hij wat ouder is en gedroogd wordt, houd je een vezelrijk product over dat in verschillende culturen als sponsje wordt gebruikt.

Onze luffaspons is ongebleekt, 10 bij 10 centimeter, en komt uit Egypte. Er zit een katoenen koortje door met de naam van onze website, zodat het sponsje verpakkingsvrij kan worden verkocht.

teddy & carinda

De oprichters van NOPspons zijn Teddy en Carinda.  Ooit werden we op dezelfde dag in dezelfde straat in Rotterdam geboren. Nu wonen we nog steeds in deze stad en doen we ons best om onze omgeving iets minder te vervuilen.

We realiseerden ons dat we met het gebruik van plastic sponsjes al decennialang een bijdrage leverden aan de plasticsoep, ongewenst en ongewild. De speurtocht naar de perfecte plasticvrije spons om de afwas mee te doen en het huis schoon te maken, resulteerde in NOPspons.

toekomstplannen

Na de nopspons van luffa willen we ons nop-assortiment uitbreiden met andere schoonmaakartikelen, zoals schuursponzen, doekjes en huishoudzeep.